2018. május 10., csütörtök

Elbukott kupa döntő

Tegnap ismét a Sturm Graz volt az ellenfél, akár csak vasárnap, csak ez kupa döntő volt. Végül hosszabbításban 1-0-ra kikaptak, így a Graz nyerte a kupát. Barátunk végig játszotta a 120 percet. 


Nem volt most olyan vicces, mint, amilyen szokott lenni. Nem is cicáztatta ki magát egyszer sem, még ideje sem volt rá, hiszen olyan idegbeteg meccs volt ez, hogy hol lett volna rá ideje, mikor az ellenfél se nagyon állt le csak úgy passzolgatni. Amúgy próbálkozott, tehát a szándék meg volt. Nem igazán rúgdosta fel, illetve lökdöste az ellenfelet, azonban volt olyan, hogy üresen meglökte minden ok nélkül, pont úgy, ahogy őt Linzben. 
Itt a képen láthatjátok, hogy neki más eltér a meze. Nos, ez valóban így volt, aminek nem tudtam rájönni az okára. Nem ez az első eset, mert visszanéztem és valakinek mindig eltért. Legutóbb Wolfnak. Ha valaki tudja ennek az okát, az írja le. Mert ez érthetetlen számomra. 


A meccs előtt voltak fent róla insta sztorik.


Nagyon menő ez a cipő, komolyan, na meg megint ez a fejhallgató. Meg az a füzet mi lehet? Ezt a cipőt még én sem venném fel és eléggé csajos is, oldalt ráadásul rózsaszín. Lehet, hülyének fogok most tűnni, de én szeretem, amikor rózsaszín pólóban vagy pulcsiban van, meg a ridikülje is tetszett, hogy olyat hord. Olyan cuki. De ezzel a cipővel meg a fejhallgatóval nem értek egyet. Na, majd úgyis változni fog az ízlése. 


Ha már insta sztori, pár napja ő is kitett valamit. Ezt nézzétek.


Hát, komolyan mondom, ennyire unatkozik? A csokit belenyomkodja a banánba és meggrillezi. Osztrákoktól nem is vár már az ember, tudjátok, milyen trutymósak. Bár a banán és a csoki összeillik, de nem így, na meg ez a grillezés. 


A meccset itt tudjátok visszanézni. Kezdem azzal, hogy tekerjetek a videó 40. percéhez, na ott felrúgatja magát és ráadásul a hasa is kilógott egy kicsit.



Itt láthatjátok, de csak egy nagyon kicsit, azért megnéztem volna felülről. Az volt a vicces, hogy utána vigyorogva kelt fel. Ha már hasvillantás, én még olyan hasvillantós mezt nem láttam soha, mint, amilyen a Graz csapatának van. Folyamatosan kint volt a derekuk, de nagyon, állandóan felcsúszott a mezük, az egész hasuk látszott folyton, de csak nekik. Mert olyan a mezük, vasárnap is már észrevettem. Az oka az, hogy nem csak, hogy rövid, de alul széles is, így az jobban fel tud csúszni. Értelmes volt, aki ezt tervezte, vegye fel akkor ő. Na.... De amúgy elkerülhető lenne azzal, ha alá vennének valamit, ami be lenne tűrve, bár a mez így is ide-oda csúszkálna, de legalább lógna ki az egész hasuk, meg derekuk. Bár már május van, nincs hideg. A mezbetűrés manapság már gáznak számít, de ezen a mezen az sem segítene, kigyűrödne azonnal.



Tehát élvezi, ha felrúgják, nem véletlen csinálja azt, hogy odamegy az ellenfél lába alá folyamatosan. Most már értem. Nem mindig mutatják közelről, amikor felkel, eddig nem vettem észre, hogy vigyorog, de biztos időnként így van. Ranocchiára emlékeztet kicsit, bár ő azt élvezte, mikor sárga lapot kapott, vigyorgott mindig és arra ment rá. Viszont, amikor a csapattársa kapta, akkor ő volt az első aki reklamált a bírónál. Eléggé kockázatos mindkettő, az egyik a testi épségét, a másik a kiállítását kockáztatja. Itt a felrúgásnál az ellenfél sárga lapot kapott, először azt gondoltam, hogy azért vigyorog, de rájöttem, hogy a bíró utána mutatta fel neki a sárgát, Linzer meg már előbb elkezdett vigyorogni. 

Aztán tekerjetek a videó 50. percéhez, ott volt egy béna rárúgása. Egyébként észrevettem, hogy ha rárúgja, azt iszonyat gyengén teszi. A Marseille ellen is ez volt, amiből aztán öngól lett, tehát egy öngólpassz volt az. Most meg simán fogta a kapus, szinte már gurult. Bal lábbal rúgta rá mindkettőt, így az átlagember azt gondolná, hogy a gyengébbik lába, de nem. Mivel elvileg bal lábas (és jobb kezes. Ilyen van?) Tehát ez így elég ciki. Milyen lehet akkor, ha jobban rúgná rá. Elfelejtettem figyelni, hogy melyik lábát használja gyakrabban, de majd fogom. De gondolom igazat ír a transfermarkt. 

Volt még olyan is a második félidőben, hogy ment a labdával, nem ért hozzá senki és egyszer csak elcsúszott, meg pár kisebb bénázás. Például neki akartak passzolni és elengedte az ellenfélhez. Nem nagyon ért labdához, de amikor nála volt, érdekes módon nem adta el, hanem tudott rendesen passzolni és tovább meg tudta tartani a labdát, de szinte mindig elpasszolta. 


Nem tudom, de mintha kicsit ilyen Antoninis beütése lenne, amikor még ilyen haja volt (csak épp barnában), ugyanígy hordta hajpánttal és a feje is hosszúkás. Főleg az ilyen videóból csinált képeken. Róla is sok ilyet csináltam. 


Na, ide be is egyet raktam nektek. Ugye, hogy hasonlít?

Visszatérve a meccsre, kicsit egyoldalú volt, főleg a második félidőben, csak egy féltéren játszottak, a Graz támadott, a Salzburg védekezett és nem tudtak megindulni. Sajnos jobb volt most a Graz. 
Kicsit a Marseille elleni meccsre emlékeztet, itt is a hosszabbítás végén kapták be a gólt, így nagyon esélyük sem volt egyenlíteni. Marseille ellen ugyanez, bár annak nem kellett volna megtörténnie, az a szöglet nem is volt szöglet. Köszönhető annak a kopasz orosz bírónak. Itt meg nem szöglet gól volt. Volt mindkettőn piros lap a salzburgi oldalon, bár a Marseille ellen a hosszabbítás végén, a gól után állítatta ki magát valaki, most meg a második félidőben. Mindketten a második sárga után. Tehát sokáig tíz emberrel volt a Salzburg és ennek ellenére sokáig kihúzták. 


A meccs végén, amikor kikaptak, sírt. A videó végén láthatjátok is, miután lefújták már a meccset, a graziak ünnepelnek, ott a háttérben látható, hogy ül és páran odamennek hozzá vigasztalni, a fejét is lehajtja, valaki át is ölelte. És a Marseille ellen azt merte nyilatkozni, hogy nem annyira viselte meg. Ki hiszi ezt el? Tudom, sokan, mert nem figyelik, de akkor is sírt, mikor a Lazio ellen kikaptak az odavágón, aztán mégis tovább jutottak, meg most is. Akkor azon pont nem, amikor az Európa Ligából estek ki és több csapattársa is sírt, többen, mint most. Rajta kívül még ketten sírtak tegnap este (vagyis csak őket mutatták), a Marseille ellen sajnos nem mutatták őt, le is volt cserélve.


Ennyi lett volna, vasárnap meccs és tudjátok, hogy ott leszek, hozom majd a beszámolót róla. Hát, nem tudom, most, hogy így hosszabbítás volt és végig is játszotta, nem nagyon bízom abban, hogy kezdő lesz. Múltkor is ez volt, ugyanúgy 120 perc és a következő bajnokin csak csere volt. Abban azért érdemes reménykedni, hogy becserélik, de kicsit több időre. Nagyon ritkán volt olyan, hogy nem cserélték be, amikor padon kezdett. 

Még valami, a május 20-i utolsó hazai meccsükön is ott leszek. Akkor fogják átadni a bajnokságért járó kupát, lesz ünnepség is meg programok a szurkolók számára is, tehát részt veszek. Vagyis veszünk, mert ketten megyünk. És Linzbe is betérünk, nem baltázhatom el még egyszer, bár akkor még nem volt a mániám, még a nevét sem ismertem akkor. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése